Sex styrker dit immumforsvar……….

Nu behøver vi ikke mere at forsvare sex mere. Som overskriften fortæller, så styrker sex dit immumforsvar! Det mener motionstidskriftet for primlært kvinder – IForm.dk – så nu kan vi dyrke sex for helbredets skyld 🙂

Dyrk sex for et bedre immumforsvar..........
Dyrk sex for et bedre immumforsvar……….

Vores immunsystem tager sig af kroppens forsvar fx virus og bakterier. Flere studier har vist, at sex 1-2 gange om ugen øger kroppens produktion af antistoffet immunoglobulin A. Et protein, som er en vigtig del af immunforsvaret mod infektioner.

Men desværre, så gør Tredje gang – ingen forskel.
To amerikanske forskere fra Wilkes University i Pennsylvania tog spytprøver af 111 studerende, som samtidig skulle svare på, hvor hyppigt de havde haft sex i den foregående måned. Resultatet var, at de, der havde sex 1-2 gange om ugen, havde 30 procent større niveau af immunoglobulin A i kroppen end studerende, der ikke havde sex.

Forsøget viste også, at den positive effekt forsvandt ved sex mere end tre gange om ugen – noget, forskerne forklarede med, at de unge havde en risikoadfærd og sex med skiftende partnere.

Lige så godt som træning!

Lige fra den seksuelle lyst er vakt, til man (måske) opnår orgasme, påvirkes hjerte-kar-systemet i kroppen. Puls og blodtryk stiger, musklerne spændes, og blodcirkulationen forbedres, hvilket ifølge eksperter kan forklare, at sex mindsker aflejringen af kolesterol og fedt i blodkarrene. Samme effekt har enhver anden form for konditionstræning.

Dette indlæg blev udgivet i Private tanker og tagget , , , . Bogmærk permalinket.