Brødre i krig

Så  “Brødre i Krig” i dag på DR1. Der omhandler krigen i 1864.

Verden er fuld af uskyld og håb, da brødrene Laust og Peter vokser op under fattige, men trygge kår. Brødrene forelsker sig begge i den smukke og belæste proprietærdatter Inge, og Inge gengælder deres kærlighed.

Men da krigen mod Preussen bryder ud, melder Laust og Peter sig til hæren. Forholdet til Inge hjælper brødrene igennem mødet med krigens rædsler, men sår samtidig splid mellem de ellers uadskillelige brødre, når de sammen med tusindvis af andre unge danske soldater kastes for løverne i et af de blodigste slag i dansk historie.

Slaget ved Dybbøl i 1864, der ændrede Danmark for altid. ’1864 – Brødre i krig’ er en fritstående spillefilm af Ole Bornedal baseret hans episke tv-serie ’1864’.

Dette indlæg blev udgivet i Private tanker, Uncategorized. Bogmærk permalinket.